Boendet

Bergs Gård Rum & Relax

Till våra hus är Ni gäster välkomna som söker avkoppling, lugn och ro och en aktiv vistelse. Här visar vi stor hänsyn till övriga boenden, våra djur och vår natur. Våra hus är ej lämpade för fester o partyn utom vid bröllop eller speciellt bokade fester eller middagar - Kontakta oss för mer info. Känner ni att detta tilltalar er är ni varmt välkomna med er bokningsförfrågan.

Obligatorisk slutstädning köpes vid samtliga boenden.

Här hittar du prisuppgifter för våra boenden.

Stora Huset (eget hus på Bergs Gård)

Stora huset är en gammal magasinsbyggnad som vi varsamt renoverat till ett gemytligt och personligt boende med spa för en rofylld och avkopplande vistelse hos oss. Vårt boende är personligt inrett med influenser från vår gårds motto om närproducerat och ekologiskt.

Hela Stora Huset har totalt 20 bäddar i säng och 6 bäddar i bäddsoffa samt 1 bädd i extrasäng. I första hand hyr vi ut hela Stora Huset till samma sällskap, men man kan hyra delar av huset tidigast en vecka före ankomst om så önskas. Förutsatt att ingen bokning av hela huset finns. Stora Huset består av Magasinet, Hönshuset och Snickarboa och alla dessa ligger i ett o samma hus.

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 11.00

Magasinet (del av Stora Huset)

Här hittar du Bergs Gårds pärla! I magasinet finns vår avkopplande spaavdelning med en relaxgrupp, jacuzzi, dubbeldusch och bastu samt toalett. Här kan du lägga din dricka i en kyl med frysfack och värma mat i micro. Det finns två mindre sovrum i Magasinet. Ett rum med dubbelsäng samt ett mindre rum med enkelsäng och en utdragbar säng som ger 2 sovplatser i rummet. Hela rummet blir då en säng. Utanför magasinet, med härlig utsikt över gården, finns en större balkong. En utmärkt plats att sitta på efter en varm och härlig spastund!

Se här för bilder på Magasinet!

Hönshuset (del av Stora Huset)Här finns ett sovrum med dubbelsäng för två personer. Det finns också ett sovrum med två våningssängar med plats för fyra personer. Övre plan är ett stort och mysigt rum med öppen planlösning, som är öppet upp till nock. Här finn sex sängar samt sovplatser för fyra personer i två bäddsoffor. Fåtöljer o TV.

I det fullt utrustade köket finns matplats, diskmaskin, kyl/frys, micro, brödrost, kaffebryggare och elvisp. I badrummet finns toalett med dusch, tvättmaskin och strykjärn. Du är välkommen att använda den mysiga uteplatsen med utemöbler och grill för en trevlig kväll.

Se här för bilder på Hönshuset!

Snickarboa (del av Stora Huset)

Denna del innehåller ett sovrum med två våningssängar för fyra personer. I allrummet finns en bäddsoffa för två personer. Här finns också ett allrum med stort mötesbord alternativt matsalsbord och ett fullt utrustat kök. Tv finns här.

I badrummet finns wc, dusch och tvättmaskin.

Se här för bilder på Snickarboa!


Storstugan

Vårt senaste hus på gården. Detta hus är nybyggt i samma stil som övriga hus på gården. Det var färdigt maj 2018. I huset finns 10 bäddar i säng och 2 bäddar i bäddsoffa.

På nedre plan finns ett sovrum med 2 st sängar. Ett sällskapsrum med soffa och TV. Ett badrum med dusch. Ett stort kök med matplats och utgång till uteplats.

På övre plan är det 4 st sovrum med 2 sängar i vardera rum. En toalett med dusch. Ett allrum/hall med bäddsoffa för 2 pers.

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 11.00

Se här för bilder på Storstugan!


Lillstugan (eget hus på Bergs Gård)

Det mysiga lilla torpet uppe på höjden blev klar till sommaren 2017. Här möts du av timrade väggar och en vedspis, kombinerat med fullt utrustat kök och toa med dusch. Lillstugan erbjuder sex bäddar totalt fördelat på ett sovrum med två bäddar samt ett sovloft med fyra bäddar.

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 11.00

Se här för bilder på Lillstugan!

Tvättstugan

En enklare stuga som invigdes sommaren 2020. För 2 personer i våningssäng samt madrass för barn på golv.

Tvättstugan ligger avskilt nere vid ån med en härlig altan i söderläge. Stugan är ca 12 kvm och innehar en våningssäng och en madrass. Matbord med stolar, pentry med häll, kyl m frysfack, micro o diskho utrustad med de nödvändigaste köksinventarierna. WC och dusch.

Se här för bilder på Tvättstugan!

Tyvudden Gård (eget hus 2 mil från Bergs Gård)

Intill vackra Källvik intill Ökenäs finner du vår pärla vid havet.
På Tyvuddens Gård hittar du ett charmigt och nyrenoverat stort hus som passar två familjer eller större sällskap. Huset ligger bara 15 meter från vattnet med egen brygga, roddbåt och kajaker.

Huset är i två plan. Nedre plan består av ett modernt utrustat kök och matplats med fantastisk utsikt mot vattnet. Här finns vardagsrummet med en charmig braskamin och TV. Ett sovrum med två sängar och en bäddsoffa. I badrummet finns toalett och dusch. Vi har precis färdigställt en ny entré till huset med nytt badrum och ny hall.


På övervåningen sover du i två mysiga kattvindar med en enkelsäng i vardera. Ett sovrum med fyra sängar och ett sovrum med två sängar. Ett badrum med toa o dusch finns på övre plan.

Totalt finns det 10 bäddar i säng samt extrabäddar för en vuxen eller två barn i bäddsoffa. Det finns även 1 extrasäng att tillgå.

Den härliga nybyggda altanen ner mot vattnet är perfekt för sköna sommarmiddagar. Altanen är utrustad med utemöbler och grill. I källarvåningen finns nybyggd tvättstuga med tvättmaskin, WC och dusch. Nybyggd vedeldad bastu i källarvåningen, med stora fönster ut mot havet. Basta och njut av utsikten och ta sedan ett dopp från bryggan!


Sommarveckorna 26-33 enbart veckovis uthyrning söndag – söndag

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 11.00

Se här för bilder på Tyvudden Gård!


Vägbeskrivning: Här kommer du till kartan!

Tyvudden Gård ligger 2,5 mil från Trosa och Vagnhärad. Från E4 tar man av mot Vagnhärad, åker genom samhället. Sedan tar man väg 219 mot Studsvik. Kör väg 219 drygt 6 km rakt fram genom rondellen. Ta väg vänster skylt Källvik 15 km. Kör nästan ända ner till hamnen, ta av väg vänster på Ökenäsvägen följ denna väg 1,5 km.

Här hittar du prisuppgifter på vårt boende!

TV-kanaler
Canal Digital finns i Storstugan & Tyvudden
Kanalutbud Familjepaketet och C more premium

Boxer finns i Stora Huset
Kanalutbud:
SVT 1, 2 o 24, TV4, TV4 Film, TV4 Fakta, TV3, Kanal 5, TV6, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV7; Eurosport 1 o 2, Sportkanalen

Brommagården (ligger vid havet nära MTB-arenan)

Vi har utökat vår verksamhet med ytterligare stugor för uthyrning. Brommagården ligger på andra sidan skogen och MTB-arenan, ca 2 km skogsvägen från gården och 4 km bilvägen.

Brommagården ligger vid havet i Hållsviken. För er alla som bor på Brommagården finns badplats med strand och brygga samt en vedeldad bastu nere vid havet. Det finns även två kajaker och två roddbåtar som går att låna.

Här kan du koppla av på riktigt - vid Brommagården finns inte wifi och tv (egen 4g fungerar dock mycket bra).

Havsstugan 8 bäddar

2 sovrum med 2 st våningssängar i vardera rum. Kök (fullt utrustat) och allrum i ett med utgång till stor altan (med grill o utemöbler) som har utsikt över Hållsviken. Separat Wc och separat dusch. Hall.

Bilder på Havsstugan

Skogsstugan 6 bäddar

Stugan ligger mer avskilt på vägen ner till vattnet. Stugan har 2 rum med egna entréer samt wc med dush med egen entré. Rum 1 har 2 våningssängar samt bord o stolar. Rum 2 har 1 våningssäng samt bord o stolar. Pentry med diskho, spisplatta o kyl. Husgeråd. Altan med grill o utemöbler.

Bilder på Skogsstugan

Fiskarelängan 20 bäddar

Fiskarelängan har hela 20 bäddar fördelade på 5 sovrum, det är 4 bäddar (2 våningssängar) i varje rum. Det finns 2 wc med dusch, samt en separat wc och ett separat duschrum. Ett mindre kök som är fullt utrustat med 4 sittplatser. När man hyr Fiskarelängan har man tillgång till den stora matsalen på Brommagården. Där finns ett större kök som är fullt utrustat, dubbla spisar mm. En samlingslokal med bord och stolar samt soffgrupp och 2 wc.

Bilder på Fiskarelängan

Skärgården 2 lägenheter 8 bäddar & 6 bäddar

Skärgården har hela 14 bäddar totalt.
Skärgården vänster del har 8 bäddar fördelade på 3 sovrum. 2 sovrum med en våningssäng i varje rum och ett större sovrum med 2 våningssängar samt wc med dusch på rummet. Ytterligare en wc o dusch finns i hallen.
Skärgården höger del har 6 bäddar fördelade på 3 sovrum. 2 sovrum med en våningssäng i varje rum och ett större sovrum med 2 enkelsängar samt wc med dusch på rummet. Ytterligare en wc o dusch finns i hallen.

Ett mindre kök/ pentry finns för enkel matlagning. När man hyr Skärgården har man tillgång till den stora matsalen på Brommagården. Där finns ett större kök som är fullt utrustat, dubbla spisar mm. En samlingslokal med bord och stolar samt soffgrupp och 2 wc.

Bilder på Skärgården

Karta över Brommagården

För större bild klicka här

Brommagården ligger mycket nära Bergs Gård och våra skogsleder. Se nedan.

(För större bild klicka här)

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgardtrosa.se


Kontakt Mark o Bygg: info@bergsgardtrosa.se