Våra hus

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 11.00

Utlämning av nyckel sker i vår Gårdsbutik på Bergs Gård eller i nyckelbox vid entrén till ditt boende. Kod till nyckelboxen finner du i bekräftelsemejlet du får vid boknig.

Obligatorisk slutstädning köpes vid samtliga boenden. För att halvera städkostnaden kan ni använda ert RUT-avdrag.

Boenden på Bergs Gård

Gårdshuset (eget hus på Bergs Gård) - 27 bäddar

Gårdshuset är en gammal magasinsbyggnad som vi varsamt renoverat till ett gemytligt boende med egen relaxavdelning. Gårdshuset är uppdelat i tre delar, Magasinet, Snickarboa och Hönshuset. I första hand hyr vi ut hela Stora Huset till samma sällskap men kontakta oss om ni är intresserade av att hyra delar av Gårdshuset (tex relaxavdelningen).

Hela Stora Huset har totalt 20 bäddar i säng och 6 bäddar i bäddsoffa samt 1 bädd i extrasäng.

Nedan beskrivning av Gårdshusets tre delar:

Magasinet (del av Gårdshuset)

Här hittar du Bergs Gårds pärla! I magasinet finns vår avkopplande spaavdelning med en relaxgrupp, jacuzzi, dubbeldusch och bastu samt toalett. Här kan du lägga din dricka i en kyl med frysfack och värma mat i micro. Det finns två mindre sovrum i Magasinet. Ett rum med dubbelsäng samt ett mindre rum med enkelsäng och en utdragbar säng som ger 2 sovplatser i rummet. Hela rummet blir då en säng. Utanför magasinet, med härlig utsikt över gården, finns en större balkong. En utmärkt plats att sitta på efter en varm och härlig spastund!

Se här för bilder på Magasinet

Hönshuset (del av Gårdshuset)

Här finns ett sovrum med dubbelsäng för två personer. Det finns också ett sovrum med två våningssängar med plats för fyra personer. Övre plan är ett stort och mysigt rum med öppen planlösning, som är öppet upp till nock. Här finn sex sängar samt sovplatser för fyra personer i två bäddsoffor. Fåtöljer o TV.

I det fullt utrustade köket finns matplats, diskmaskin, kyl/frys, micro, brödrost, kaffebryggare och elvisp. I badrummet finns toalett med dusch, tvättmaskin och strykjärn. Du är välkommen att använda den mysiga uteplatsen med utemöbler och grill för en trevlig kväll.

Se här för bilder på Hönshuset

Snickarboa (del av Gårdshuset)

Denna del innehåller ett sovrum med två våningssängar för fyra personer. I allrummet finns en bäddsoffa för två personer. Här finns också ett allrum med stort mötesbord alternativt matsalsbord och ett fullt utrustat kök. Tv finns här.

I badrummet finns wc, dusch och tvättmaskin.

Se här för bilder på Snickarboa

Pris Gårdshuset, 27 bäddar
400 kr/person per dygn eller minsta pris: 5 000 kronor
Vecka 16 000 kr oavsett antal personer
Fre-sön 12 000 kr oavsett antal personer
Sön-fre 11 000 kr oavsett antal personer (incheck söndag kl 18)
Obligatorisk slutstädning 2500 kr (1250 kr vid användning av rut-avdraget)

**********************************************************************************
Storstugan (eget hus på Bergs Gård), 12 bäddar

Vårt senaste hus på gården. Detta hus är nybyggt i samma stil som övriga hus på gården. Det var färdigt maj 2018. I huset finns 10 bäddar i säng och 2 bäddar i bäddsoffa.

På nedre plan finns ett sovrum med 2 st sängar. Ett sällskapsrum med soffa och TV. Ett badrum med dusch. Ett stort kök med matplats och utgång till uteplats.

På övre plan är det 4 st sovrum med 2 sängar i vardera rum. En toalett med dusch. Ett allrum/hall med bäddsoffa för 2 pers.

Se här för bilder på Storstugan

Pris Storstugan, eget hus på Bergs Gård
Vecka 15 000 kr
Dygn 3 500 kr
Fre-sön 6 500 kr
Sön-Fre 9 500 kr (incheck söndag kl 18)
Obligatorisk slutstädning: 2000 kr ( 1000 kr vid användning av rut-avdrag)

**********************************************************************************


Lillstugan (eget hus på Bergs Gård) - 6 bäddar

Det mysiga lilla torpet uppe på höjden blev klar till sommaren 2017. Här möts du av timrade väggar och en vedspis, kombinerat med fullt utrustat kök och toa med dusch. Lillstugan erbjuder sex bäddar totalt fördelat på ett sovrum med två bäddar samt ett sovloft med fyra bäddar.

Se här för bilder på Lillstugan

Lillstugan, eget hus på Bergs Gård
Vecka 6 500 kr
Dygn 1 800 kr
Fre-sön 2 900 kr
Sön-Fre 3 800 kr (incheck söndag kl 18)
Obligatorisk slutstädning: 800 kr (400 kr vid användning av rut-avdrag)

**********************************************************************************

Tvättstugan (eget hus på Bergs Gård) - 2 bäddar

En enklare stuga som invigdes sommaren 2020. För 2 personer i våningssäng samt madrass för barn på golv.

Tvättstugan ligger avskilt nere vid ån med en härlig altan i söderläge. Stugan är ca 12 kvm och innehar en våningssäng och en madrass. Matbord med stolar, pentry med häll, kyl m frysfack, micro o diskho utrustad med de nödvändigaste köksinventarierna. WC och dusch.

Se här för bilder på Tvättstugan

Tvättstugan, eget boende på Bergs Gård
Vecka 3000kr
1 pers 500kr per natt
2 pers 750kr per natt
Egen städning, städprodukter finns i stugan

**********************************************************************************

Boende på Tyvudden Gård

Tyvudden Gård (eget hus vid havet 2 mil från Bergs Gård) - 12 bäddar

Intill vackra Källvik intill Ökenäs finner du vår pärla vid havet.
På Tyvuddens Gård hittar du ett charmigt och nyrenoverat stort hus som passar två familjer eller större sällskap. Huset ligger bara 15 meter från vattnet med egen brygga, roddbåt och kajaker.

Huset är i två plan. Nedre plan består av ett modernt utrustat kök och matplats med fantastisk utsikt mot vattnet. Här finns vardagsrummet med en charmig braskamin och TV. Ett sovrum med två sängar och en bäddsoffa. I badrummet finns toalett och dusch. Vi har precis färdigställt en ny entré till huset med nytt badrum och ny hall.


På övervåningen sover du i två mysiga kattvindar med en enkelsäng i vardera. Ett sovrum med fyra sängar och ett sovrum med två sängar. Ett badrum med toa o dusch finns på övre plan.

Totalt finns det 10 bäddar i säng samt extrabäddar för en vuxen eller två barn i bäddsoffa. Det finns även 1 extrasäng att tillgå.

Den härliga nybyggda altanen ner mot vattnet är perfekt för sköna sommarmiddagar. Altanen är utrustad med utemöbler och grill. I källarvåningen finns nybyggd tvättstuga med tvättmaskin, WC och dusch. Nybyggd vedeldad bastu i källarvåningen, med stora fönster ut mot havet. Basta och njut av utsikten och ta sedan ett dopp från bryggan!


Sommarveckorna 26-33 enbart veckovis uthyrning söndag – söndag

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 11.00

Se här för bilder på Tyvudden Gård!

Priser Tyvudden Gård
Maj-Sept
Vecka 15 500 kr
Dygn 3 500kr
Tors-sön 8 000 kr
Fre-sön 6 500kr
Sön-Tors 8 000kr
Sommarveckorna 26-33 enbart veckovis uthyrning sön – sön


Vägbeskrivning: Här kommer du till kartan!

Tyvudden Gård ligger 2,5 mil från Trosa och Vagnhärad. Från E4 tar man av mot Vagnhärad, åker genom samhället. Sedan tar man väg 219 mot Studsvik. Kör väg 219 drygt 6 km rakt fram genom rondellen. Ta väg vänster skylt Källvik 15 km. Kör nästan ända ner till hamnen, ta av väg vänster på Ökenäsvägen följ denna väg 1,5 km.

Boende på Brommagården (4 km från Bergs Gård, vid havet)

Vi har utökat vår verksamhet med ytterligare stugor för uthyrning. Brommagården ligger på andra sidan skogen och MTB-arenan, ca 2 km skogsvägen från gården och 4 km bilvägen. Det går bra att cykla över skogen för att komma till Bergs Gård.

Husen på Brommagården håller vandrarhemsstandard och ligger vid havet i Hållsviken. För er alla som bor på Brommagården finns badplats med strand och brygga samt en vedeldad bastu nere vid havet. Du delar bastun med andra gäster på Brommagården och bokar tid genom att skiva upp dig på bokningslistan i basun. Det finns även två kajaker och två roddbåtar som man får låna.

Här kan du koppla av på riktigt - vid Brommagården finns inte wifi och tv (egen 4g fungerar dock mycket bra).

Fiskarelängan (eget hus på Brommagården) - 20 bäddar

Fiskarelängan har hela 20 bäddar fördelade på 5 sovrum, det är 4 bäddar (2 våningssängar) i varje rum. Det finns 2 wc med dusch, samt en separat wc och ett separat duschrum. Ett mindre kök som är fullt utrustat med 4 sittplatser. När man hyr Fiskarelängan har man tillgång till den stora matsalen på Brommagården. Där finns ett större kök som är fullt utrustat, dubbla spisar mm. En samlingslokal med bord och stolar samt soffgrupp och 2 wc.

Bilder på Fiskarelängan

Pris Fiskarelängan
Vecka 12 000 kr
Dygn 300kr pp eller minsta pris 2 500 kr
Fre-sön 550kr pp eller minsta pris 5 500 kr
Sön-Fre 9 000 kr
Obligatorisk slutstädning: 4 000 kr (2 000 kr vid användning av rut-avdrag)

**********************************************************************************

Skärgården (Brommagården) - 14 bäddar

Kan delas i två lägenheter med 6 respektive 8 bäddar. Olika sällskap kan hyra olika delar.


Skärgården vänster del har 8 bäddar fördelade på 3 sovrum. 2 sovrum med en våningssäng i varje rum och ett större sovrum med 2 våningssängar samt wc med dusch på rummet. Ytterligare en wc o dusch finns i hallen.


Skärgården höger del har 6 bäddar fördelade på 3 sovrum. 2 sovrum med en våningssäng i varje rum och ett större sovrum med 2 enkelsängar samt wc med dusch på rummet. Ytterligare en wc o dusch finns i hallen.

Ett mindre kök/ pentry finns för enkel matlagning. När man hyr Skärgården har man tillgång till den stora matsalen på Brommagården. Där finns ett större kök som är fullt utrustat, dubbla spisar mm. En samlingslokal med bord och stolar samt soffgrupp och 2 wc.

Bilder på Skärgården

Skärgården, vänster del 8 bäddar
Vecka 6 000 kr
Dygn 300kr pp eller minsta pris 1 500 kr
Fre-sön 550kr pp eller minsta pris 2 500 kr
Sön-Fre 5 000 kr
Obligatorisk slutstädning: 1 600 kr ( 800 kr vid användning av rut-avdrag)

Pris Skärgården, höger del 6 bäddar
Vecka 5 000 kr
Dygn 300kr pp eller minsta pris 1 300 kr
Fre-sön 550kr pp eller minsta pris 2 200 kr
Sön-Fre 4 000 kr
Obligatorisk slutstädning: 1 600 kr ( 800 kr vid användning av rut-avdrag)

**********************************************************************************

Havsstugan (eget hus på Brommagården) - 8 bäddar

2 sovrum med 2 st våningssängar i vardera rum. Kök (fullt utrustat) och allrum i ett med utgång till stor altan (med grill o utemöbler) som har utsikt över Hållsviken. Separat Wc och separat dusch. Hall.

Bilder på Havsstugan

Pris Havsstugan
Vecka 8 500 kr
Dygn 1 800 kr
Fre-sön 2 900 kr
Sön-Fre 5 900 kr
Obligatorisk slutstädning: 1 400 kr (700 kr vid användning av rut-avdrag)

**********************************************************************************

Skogsstugan (eget hus på Brommagården) - 6 bäddar

Stugan ligger mer avskilt på vägen ner till vattnet. Stugan har 2 rum med egna entréer samt wc med dush med egen entré. Rum 1 har 2 våningssängar samt bord o stolar. Rum 2 har 1 våningssäng samt bord o stolar. Pentry med diskho, spisplatta o kyl. Husgeråd. Altan med grill o utemöbler.

Bilder på Skogsstugan

Pris Skogsstugan
Vecka 6 500 kr
Dygn 1 300 kr
Fre-sön 2 200 kr
Sön-Fre 4 900 kr
Obligatorisk slutstädning: 800 kr (400 kr vid användning av rut-avdrag)

**********************************************************************************

Karta över Brommagården

För större bild klicka här

Brommagården ligger mycket nära Bergs Gård och våra skogsleder. Se nedan.

(För större bild klicka här)

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgardtrosa.se


Bokning är bemannad måndag - fredag, 09.00 - 13.00 och nås via telefon, e-post samt kontaktformuläret ovan.

Gårdsbutiken är öppen fredag - söndag kl. 10.00 - 16.00