Café

Vårt café och gårdsbutik är ett mysigt litet fik där ni kan äta lunch och kaffebröd. Det går även bra att ta med hem eller som picknick på Bergstoppen eller i skogen intill gården.

Det vi serverar i caféet är tillagat i gårdens kök av vår kökschef Josefine och hennes team. Vi har även en matsal som är öppen till cafégäster vissa dagar och till bokade serveringar. När våren kommer öppnar vi uterummet.

Vi varierar menyn efter säsong och efter de lokala råvaror vi har att tillgå. Några exempel på rätter som finns på menyn är rykande het gulaschsoppa som serveras med hembakt surdegsfralla, paj med gårdens nötfärs serverad med sallad och vitlökscreme, charktallrik som består av gårdens kallskurna kött coh korvar med tillbehör.

Fikabrödet är hembakat med mycket kärlek. Bullarna som är bakta med surdeg är mycket populära, vid semmeltider har vi den gudomliga surdegssemlan. Chokladbollar, biskvier, småkakor och mycket mer...

Förutom kaffe, te och smakis går det fint att välja sörmländsk äppelmust och nektar. Vi har fullständiga rättigheter på gården så i caféet går det fint att ta ett glas vin eller bubbel eller avnjuta den lokala ölen från Trosa Ölkompani.

Sommartid har vi vår uteservering öppen vid våra trädgårdsodlingar. I mitten av denna finns en damm med fontän som ger en harmonisk och avslappnande stund. Om ni vill väljer ni er egen plats på gården att fika på. Vi packar er picknickkorg med filt och fika. Vi har lekplatser på gården där era små säkert vill leka en stund.

VÅR PÅSKTALLRIK

Det här är en färgsprakande tallrik med påskens alla läckerheter. En hög smakupplevelse med råvaror från gården och Sörmland. Rustikt, hemlagat, kvalitet på varje råvara, när och här producerat.

Vi kommer att ha med tallriken på vår meny under påsken. Det går fint att få tallriken serverad i vår matsal och att förbeställa bord. Även uteserveringen är öppen vid bra väder.

Det finns med andra ord goda möjligheter att sitta med avstånd till andra gäster.


Öppettider under påsken:

Skärtorsdag - Annan dag påsk kl 11-16.

De som önskar förboka kan boka bord i matsalen:
Skärtorsdagen - Annandag påsk kl 11-20

Fullständiga rättigheter både i café och matsal.

CATERING

Njut av maten hemma med familj, vänner eller kollegor, eller ät vår påsktallrik här på Bergs Gård. Det går bra att beställa catering eller upphämtning av vår påsktallrik.

Boka din påsktallrik att ta med eller få tallriken som catering till hem, förening eller företag.

Boka påsktallrik - Kontakta Frida på:

Telefon: 070-4954932
E-post: info@bergsgardtrosa.se

Pris 295kr. Ät här, ta med eller få som catering. Både café, matsal och nya uterummet är öppet så det finns gott om sittavstånd till andra gäster. Leveransavgift inom Trosa kommun 200kr per tillfälle, minst 10 tallrikar. Upphämtning av tallrik på gården inget minimiantal.

Barn 13 - 15 år 200kr
Barn upp till 12 år 100kr
Är ni ett större sällskap och har önskemål om övriga tider, kontakta oss!

Tallriken kommer även gå att beställa på plats.

Vid upphämtning kan vi kan ta med påsktallriken till er bil om ni inte vill komma in i caféet.

Öppettider

Varje fredag, lördag och söndag kl 11-16 året runt.

Sommartid utökar vi våra öppettider.

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 070-4954932
E-post: info@bergsgardtrosa.se


Mark & Bygg verksamhet samt MTB-leder Magnus 070-5126273
Rum, Bröllop, Konferens, Köttbod, Lantbruk samt Ekonomifrågor Frida 070-4954932