MTB

På Bergs Gård Trosa erbjuder vi en komplett arena för alla på mountainbike. Du kan vara van cyklist eller ovan, barnfamilj eller elit, cykla vanlig MTB eller e-MTB – vi har något för alla.

Vi har ett Teknikområde med fyra olika anlagda banor: Pump Track med hopplinje, Teknikbana med många olika ”features”, Flow Trail och Lillebrors Wave. Vi har också kryddat Toppturens avslutning med anlagda berms och hopp för er som gillar downhill, även om det här är i det lilla formatet.

När du lekt av dig i Teknikområdet väntar 28 km leder och loopar i skogen. De är designade, anlagda och markerade med MTB i sikte och av olika svårighetsgrad. Från 2020 har vi en 3 km e-loop som är designad specifikt för e-mtb. Och allt är singletrack och 100% grusvägsfritt.

Vi har moderna hyrcyklar och samarbetar med cykelguider för er som vill prova på eller ta er till en ny nivå. Om du bokar cyklar senast dagen innan kan du försäkra dig om att du får tag på de cyklar som du önskar. Från 8.00 samma dag är det drop-in som gäller. Det går tyvärr bara att boka och betala en cykel i taget i dagsläget. Vi jobbar på detta och hoppas ni kan ha överseende med detta. Cyklarna hämtas på gården i vårt cykelgarage.

Hjälm och spåravgift ingår när du hyr cykel av oss.

Efter cyklingen väntar cykeltvätt, dusch och vårat Gårdscafé. Där finns allt från glass och smarrigt gårdsbakat fika till läckra maträtter lagade på bl a egna råvaror från gården av vår egna kökschef.

För mer information om våra leder klicka här

Besök vår facebook eller Instagram för senaste nytt och fina bilder

Vi har fått in fler cyklar i april 2020 för vuxna och även barn/ungdom! Våra banor och leder passar unga väl. Vår Tech Track kan cyklas från ca 8 år och uppåt. För de lättare lederna i skogen behöver man vara ca 11-12 år eller mer och van att cykla.

Våra cyklar är gjorda för en smidig upplevelse. Ett exempel är Scott Scale 27.5+ med dämpare fram har fått mycket bra betyg i tester. Tack vare att de har sk plusdäck får du en skön upplevelse även om de inte har bakdämpare (vi har undvikit det för att du inte ska få problem med inställning av bakdämpare vilket tar ganska lång tid för att bli bra).

Info för er som inte har cyklat på Bergs Gård MTB Arena tidigare och är nybörjare.

  • Använd alltid hjälm, platta gympaskor & tighta träningskläder. Ta gärna med cykelvattenflaska och varma fingervantar.
  • Viktigt att ha rätt storlek på cykel och höjd på sadeln.

Sitt på sadeln och ha ena pedalen längst ner, sätt hälen på pedalen. Sadeln är i rätt höjd med benet lätt böjt. Sadeln ska vara lite lägre än vid tex landsvägscykling. Det för att kunna flytta kroppen fram och bakåt för att lättare ta sig över hinder, bättre kurvtagning mm.

  • Börja med att cykla runt på gårdsplanen. Växla upp och ner och prova fram- och bakbroms tills det flyter. I skogen hinner ni inte tänka så mycket.
  • När ni har flyt, ta er till Farfars Tech track. Cykla igenom den några varv. Tänk på att det går lättare om ni har lätt växel och högt tempo på pedalerna. Tänk också på att sitta lätt i sadeln. Inför gupp och klackar, flytta tyngdpunkten fram och tillbaka så ni får flyt. Det sämsta kan man göra är att sitta still i sadeln och bara trampa. Och lär er att ha låg växel innan ni kommer till en uppförslut och måste ta i. VÄXLA INTE NÅR DET GÅR UPPFÖR OCH NI TAR I, DÅ RISKERAR NI ATT KEDJAN GÅR AV. Bättre att kliva av och tänka på det inför nästa brant.
  • Efter Farfars Tech Track så är det lämpligt att prova på pumptracken, farmors flowtrail eller Bergsleden: Bergsleden är den lättaste stigen i skogen.
  • Bergsleden är skyltad med röda B-skyltar. Ni kommer till den direkt efter att ni lämnat gården, och cyklat över åkern och förbi pump tracken, till mördarbacken. Den är brant. LÅG VÄXEL och se hur långt ni kommer. Sen är det bara att kliva av och leda cykeln uppför.
  • Väl förbi Mördarbacken så följer ni röda B-skyltarna och det kommer gå finfint även om ni såklart kommer inse att ni missat något litet men då provar ni igen.
  • När ni kommit runt Bergsleden så tar ni antingen den igen eller tar en titt på kartan och cyklar någon av de andra lederna. Tänk på att kolla på fotot på kartan först för där kan ni se vad vi skrivit om svårighetsgraden.

Ha en trevlig MTB-tur!

Priser årskort 2021:

Vuxen – 700 kr/kalenderår
Upp till 15 år - 400 kr/kalenderår

Bergs Gård är ett familjeföretag och för att utveckla och underhålla våra banor, leder och loopar för er besökare tar vi ut en spåravgift. Då ingår Teknik-bana, Flow trail, Pump Track, alla leder och loopar i skogen. Swisha till 123 023 24 21.

Vid köp av årskort maila ditt namn efter betalning till kontakt@bergsgardtrosa.se

Det finns dusch på gården: 20 kr/person.

Bild: bergs-g-rd-mtb-sp-r-20200416.png
Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgardtrosa.se


Bokning är bemannad måndag - fredag, 09.00 - 13.00 och nås via telefon, e-post samt kontaktformuläret ovan.

Gårdsbutiken är öppen fredag - söndag kl. 10.00 - 16.00