MTB & Trail

På markerna som hör till Bergs Gård Trosa har du utmärkta möjligheter att ge dig ut på mountainbike. Eller varför inte prova traillöpning eller helt enkelt vandra!

På kartan nedan ser du härliga stigar, leder och loopar som utgår från gården och som vi sköter om och håller markerade. Vi har delat upp och namngivit de olika lederna och vi beskriver dem kort här.

Stigarnas färg på kartan har inte med svårighetsgrad att göra utan är för att skilja dem åt. Totalt är det ca 20 km leder. Det är uteslutande stigar, skogstraktorvägar och hälleberg. Inte en meter vanlig grusväg och bara en kort asfaltspassage på 80 meter över en landsväg!

För en van stigcyklist tar det ca 2 timmar att cykla alla leder och loopar om man gör något drickastopp här och där. Men då tror vi att du är helt slut och kanske längtar efter bubbelbad på Bergs Gård Rum & Relax. Eller varför inte ett varv till.

Vi måste berätta att våra leder och loopar är så krävande att nybörjare och barn under 12-13 år inte riktigt kan njuta av dem.
Det går jättebra att parkera bilen på Bergs Gård. Kör upp på gården och sväng ner till vänster om Stora Ladan och parkera vid gamla maskinhallen. Tänk på att inte blockera portarna eller körvägar.

På gården har vi eget Kök med närproducerade rätter tillagade av vår köksmästare. Café med bakverk och smårätter finner du i gårdsbutiken. Bergs Gård har även B&B och försäljning av egenproducerade köttprodukter.

Har du ingen egen cykel går det fint att hyra cykel på gården.
Halvdag kostar 300kr
Heldag kostar 390kr

Vid frågor om gården mm kontakta personal i Gårdsbutiken eller Frida Jonsson 0704954932. Frågor om MTB: Magnus Jonsson 0705126273. Banansvarig: Jonas Knutsson 0766-480816.

För mer information om våra leder klicka här

Läs mer på facebook

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 070-4954932
E-post: info@bergsgardtrosa.se


Mark & Bygg verksamhet samt MTB-leder Magnus 070-5126273
Rum, Bröllop, Konferens, Köttbod, Lantbruk samt Ekonomifrågor Frida 070-4954932