MTB & Trail

På Bergs Gård Trosa erbjuder vi en komplett arena för mountainbike. Vi har ett Teknikområde med tre olika anlagda banor: Pump Track med hopplinje, Teknikbana med många olika ”features” och en Flow Trail. När du lekt av dig i Teknikområdet vän-tar 23 km leder och loopar i skogen som är de-signade, anlagda och markerade med MTB i sikte och av olika svårighetsgrad. Men allt är singletrack och såklart 100% grusvägsfritt!

För en van mtb:are tar det drygt 2,5 timmar att cykla alla leder och loopar om man tar i ordentligt men gör något drickastopp här och där. Efter det tror vi att du är helt slut och kanske längtar efter bubbelbad på Bergs Gård Rum & Relax, kall dryck från Gårdscaféet eller varför inte en vända till :)

Vi erbjuder också moderna hyrcyklar, cykeltvätt och dusch. På gården har vi eget restaurangkök med närproducerade rätter tillagade av vår köks-mästare.

Gårdscafé med bakverk och smårätter finner du i Gårdsbutiken. Bergs Gård har även B&B och husuthyrning samt försäljning av egenproduce-rade köttprodukter. MTB är öppet alla dagar. Öppettider för café o butik se startsidan.

Vid frågor om gården mm kontakta personal i Gårdsbutiken eller Frida Jonsson 070-4954932.
Frågor om MTB: Magnus Jonsson 070-5126273.
Banansvarig: Jonas Knutsson 0766-480816.
info@bergsgardtrosa.se

Med de orden hälsar vi dig varmt välkommen till Bergs Gård MTB-Arena!

Magnus och Frida Jonsson med familj och personal

För mer information om våra leder klicka här

Besök vår facebook eller Instagram för senaste nytt och fina bilder

Vi har fått in fler cyklar i april 2020 för vuxna och även barn/ungdom! Våra banor och leder passar unga väl. Vår Tech Track kan cyklas från ca 8 år och uppåt. För de lättare lederna i skogen behöver man vara ca 11-12 år eller mer och van att cykla.

För lista på våra nuvarande cyklar läs här.

Våra cyklar är gjorda för en smidig upplevelse. Ett exempel är Scott Scale 27.5+ med dämpare fram har fått mycket bra betyg i tester. Tack vare att de har sk plusdäck får du en skön upplevelse även om de inte har bakdämpare (vi har undvikit det för att du inte ska få problem med inställning av bakdämpare vilket tar ganska lång tid för att bli bra).

--------

Info för er som inte har cyklat på Bergs Gård MTB Arena tidigare och är nybörjare.

  • Använd alltid hjälm, platta gympaskor & tighta träningskläder. Ta gärna med cykelvattenflaska och varma fingervantar.
  • Viktigt att ha rätt storlek på cykel och höjd på sadeln.

Sitt på sadeln och ha ena pedalen längst ner, sätt hälen på pedalen. Sadeln är i rätt höjd med benet lätt böjt. Sadeln ska vara lite lägre än vid tex landsvägscykling. Det för att kunna flytta kroppen fram och bakåt för att lättare ta sig över hinder, bättre kurvtagning mm.

  • Börja med att cykla runt på gårdsplanen. Växla upp och ner och prova fram- och bakbroms tills det flyter. I skogen hinner ni inte tänka så mycket.
  • När ni har flyt, ta er till Farfars Tech track. Cykla igenom den några varv. Tänk på att det går lättare om ni har lätt växel och högt tempo på pedalerna. Tänk också på att sitta lätt i sadeln. Inför gupp och klackar, flytta tyngdpunkten fram och tillbaka så ni får flyt. Det sämsta kan man göra är att sitta still i sadeln och bara trampa. Och lär er att ha låg växel innan ni kommer till en uppförslut och måste ta i. VÄXLA INTE NÅR DET GÅR UPPFÖR OCH NI TAR I, DÅ RISKERAR NI ATT KEDJAN GÅR AV. Bättre att kliva av och tänka på det inför nästa brant.
  • Efter Farfars Tech Track så är det lämpligt att prova på pumptracken, farmors flowtrail eller Bergsleden: Bergsleden är den lättaste stigen i skogen.
  • Bergsleden är skyltad med röda B-skyltar. Ni kommer till den direkt efter att ni lämnat gården, och cyklat över åkern och förbi pump tracken, till mördarbacken. Den är brant. LÅG VÄXEL och se hur långt ni kommer. Sen är det bara att kliva av och leda cykeln uppför.
  • Väl förbi Mördarbacken så följer ni röda B-skyltarna och det kommer gå finfint även om ni såklart kommer inse att ni missat något litet men då provar ni igen.
  • När ni kommit runt Bergsleden så tar ni antingen den igen eller tar en titt på kartan och cyklar någon av de andra lederna. Tänk på att kolla på fotot på kartan först för där kan ni se vad vi skrivit om svårighetsgraden.

Ha en trevlig Mtb tur!

Dags att förnya årskortet för 2020!

Priser

Vuxen – 60 kr/dag, 500 kr/år
Upp till 15 år - 30 kr/dag, 300 kr/år

Bergs Gård är ett familjeföretag och för att utveckla och underhålla våra banor, leder och loopar för er besökare tar vi ut en spåravgift. Då ingår Teknik-bana, Flow trail, Pump Track, alla leder och loopar i skogen. Swisha till 123 023 24 21.
Vid köp av årskort maila ditt namn efter betalning till info@bergsgardtrosa.se
Dusch 20 kr/person.

Bild: bergs-g-rd-mtb-sp-r-20200416.png
Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 070-4954932
E-post: info@bergsgardtrosa.se


Mark & Bygg verksamhet samt MTB-leder Magnus 070-5126273
Rum, Bröllop, Konferens, Köttbod, Lantbruk samt Ekonomifrågor Frida 070-4954932