Nötköttlåda

Ekologiskt kött

Boka din låda till nästa leveranssom kommer til gården under vecka 34. Du kan välja att hämta lådan en tid som passar dig, vi kan förvara den här på gården tills avtalad dag.

Bergs Gård erbjuder köttlådor med kött från gårdens djur. Djuren strövar fritt på våra marker och för oss är det en självklarhet att erbjuda djuren en god tillvaro.

Välkommen att boka din låda via mailen.

Våra köttlådor

1/4 låda ca 45kg pris 150 kr/kg
1/8 låda ca 25 kg pris 160 kr/kg
Drygt hälften av köttet är färs.

1/4 låda med enbart styckdetaljer ca 20 kg pris 235 kr/kg
1/8 låda med enbart styckdetaljer ca 10 kg pris 240 kr/kg
Nötfärslåda ca 10 kg pris 120 kr/kg

Styckdetaljerna som är i köttlådan är oxfilé, ryggbiff, entrecote, fransyska, innanlår, ytterlår, högrev, rostbiff, flankstek (ej i 1/8 lådan), flat iron steak, grytkött, bogstek och rulle.
Allt kött är hängmörat, benfritt, vacuumpackat och uppmärkt.

Måtten på lådorna (1/4) är 40x60x12 cm, 2 lådor 1/4 djur ca 40-45 kg samt en låda med köttfärs och en låda med styckbitar.

Köttet har alltid hängmörats men detaljerna kan med fördel möras ytterligare 2-3 veckor efter förpackningsdag i sin vacuumförpackning. Köttet ska då ligga i kyl i max 4 grader och förpackningen ska hållas hel. Allt kött som vacuummöras ska luftas innan tillagning några minuter. När man öppnar förpackningen luktar köttet instängt av den täta förpackningen. Köttfärs ska frysas in omgående. Köttet håller sig i frys minst 1 år. Korvarna håller i frys ca. 6 månader.

Våra djur

Bergs Gård är en EU-ekologiskt certifierad gård av SMAK. Vi har en småskalig produktion och har ca 80 djur åt gången i olika åldrar.

Våra djur går ute året runt. De betar gräs och örter i våra hagar. Under vintersäsongen fodrar vi med vårt ensilage ute i hagen. Djuren väljer själva när de vill gå in under tak. Djuren är mycket lugna och har stora områden att beta nära gården.

Vi har en nybyggd ligghall för våra djur där vi strör med halm i bädden. Det blir en s.k. djupströbädd, som alstrar värme och är bekväm för djuren att ligga och gå på.

Den nybyggda ligghallen har tillfört både djuren och vi som arbetar en bättre miljö och hälsa. Våra djur får röra sig fritt året runt och är därmed aldrig sjuka. Vi som jobbar med djuren kan sköta alla tunga moment med maskiner.

Allt jobb med djuren sker utomhus eller i det stora luftiga djurstallet. I och med att vi fodrar djuren ute i hagen och promenerar i hagarna dagligen blir djuren mycket sällskapliga och lugna.

I och med att djuren äter enbart gräs växer de i normal takt till skillnad från djur som även äter spannmål. Köttet blir mer marmorerat och innehåller även mer omega 3.

Djuren slaktas på Närke Slakteri när de är ca 2,5 år gamla. Köttet hängmöras där innan det styckas på Närke Kött. Styckaren styckar allt kött, vacuumpackar och märker det. Båda dessa företag är ekologiskt certifierade, precis som vi.

Lammlåda
Bröllop & Fest
Rum & Relax
Ekologiskt kött
Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
610 75 Västerljung

Telefon: Frida 070-4954932 Magnus 070-5126273
E-post: info@bergsgardtrosa.se


Mark & Bygg verksamhet samt MTB-leder Magnus 070-5126273
Rum, Bröllop, Konferens, Köttbod, Lantbruk samt Ekonomifrågor Frida 070-4954932