Projektet Pumptrack

Bergs Gård MTB-arena har under ett par veckar i maj i år anlagt en s k Pumptrack. Den har varit möjlig genom stöttning från Leader Sörmlandskusten. Vi vill här på några korta rader berätta om detta projekt och vad vårt mål är.

Efter ansökan och ett snabbt "Go" från Leader Sörmlandskusten så planerades och genomfördes Pumptrackbygget på kort tid. Avgörande för utformningen och ett lyckat slutresultat var att vi tog hjälp av Niklas Skogh, en professionell bandesigner och banbyggare. Under ett par veckor i maj gick vi från första spadtag till första premiäråk.

Vi ser Pumptracken som en viktig del i vårt Teknikområde och i hela vårt erbjudande till alla våra gästande cyklister. Ett bra Teknikområde med en Pumptrack är en hemvist för i princip alla. Vi har redan haft besök av "småttingar" som kör timme efter timme på s k Springcyklar hos oss. Vi har haft hoppglada erfarna mtb-are i 25-årsåldern som "nöter på" varv på varv. Och inte minst har fler och fler familjer kommit till oss där alla kan cykla tillsammans på samma ställe men utifrån vilken nivå var och en befinner sig på.

Bland våra Pumptrackcyklande besökare så tar sig merparten också ut på våra 23 km anlagda, uppmärkta och underhållna leder och loopar i skogen. Och där fortsätter äventyret och underhållningen.

Det är superroligt att vi får så mycket positiv feedback. Vi märker att det är ett härligt "mtb-surr" i vårt Gårdscafé och vi har redan bokningar från företag som ser att en mtb-aktivitet kan vara en perfekt teamskapande aktivitet för många fler än de inbitna genom att Teknikområdet och Pumptracken "kan göras" på den nivå som var och en befinner sig på. De får god hjälp på vägen genom guider och ledare från vår samarbetspartner We Ride mtb.

Pumptracken är en viktig del i vårt arbete med att skapa ett omtyckt MTB-resmål på Bergs Gårds MTB-arena!

EU kommisionens webbplats för jordbruk och landsbygdsutveckling

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgardtrosa.se


Bokning är bemannad måndag - fredag, 09.00 - 13.00 och nås via telefon, e-post samt kontaktformuläret ovan.

Gårdsbutiken är öppen fredag - söndag kl. 10.00 - 16.00